Skip to content

Joustavuus ja sujuva vuorovaikutus kruunasivat vaivattoman talonrakennusprojektin

Joni ja Hanna-Leena Räisänen päätyivät Kerasanin talonrakennuspakettiin, kun arpaonni suosi pariskuntaa kunnan tonttiarvonnassa.

”Osallistuimme Kempeleen kunnan tonttiarvontaan, ja saimme iloksemme osto-oikeuden tontille. Lyhyen harkinnan jälkeen teimme kaupat ja palkkasimme arkkitehdin piirtämään tulevasta kodistamme kuvat, joiden perusteella lähdimme kilpailuttamaan rakentajia”, pariskunta avaa projektin lähtökohtia.

Kerasan vakuutti Räisäset heti kättelyssä.

”Kerasan oli rakentanut jo aiemmin tuttavapariskunnallemme talon, ja heidän positiiviset kokemuksensa vaikuttivat oleellisesti myös omaan valintaamme. Hyvän maineen lisäksi myös Kerasanin hinta oli kilpailukykyinen, ja neuvottelut sekä yhteydenpito sujuivat mutkattomasti jo tarjouspyyntövaiheessa.

Laitoimme tarjouspyynnöt varmaan kymmenelle eri rakennusliikkeelle. Joiltakin ei tullut edes vastauksia, kun taas Kerasanin kanssa kommunikaatio toimi saman tien. He ottivat alusta lähtien taloon liittyvän toivelistamme huomioon, ja nuo toiveet päätyivät myös lopulliseen sopimukseen.”

Omakotitalokoti erillisellä autokatoksella

Räisästen talokokonaisuuteen kuuluu asuinpinta-alaltaan 120 neliömetrin omakotitalo ja erillinen autokatos, jonka yhteydessä on varasto.

”Ostimme rakennuspalvelun avaimet käteen -periaatteella siten, että sopimuksen mukaan Kerasan hoiti talonrakennuksen kokonaisuudessaan ja suuremmat maanrakennustyöt, ja pihatyöt eli esimerkiksi nurmikon kylväminen, istutukset ja ulkomaalaukset jäivät meidän vastuullemme.

Teimme sopimuksen viime heinäkuussa, ja tontin maatyöt alkoivat elokuussa. Pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme maaliskuun puolessa välissä. Olemme asuneet tässä siis parisen kuukautta, ja täytyy sanoa, että olemme projektiin edelleen tyytyväisiä.”

Selkeä sopimus pitää projektin kulun läpinäkyvänä

Kerasanin joustavuus ja prosessin selkeys saavat pariskunnalta kiitosta.

”Projekti eteni Kerasanin kanssa jouhevasti heti alusta lähtien. Meitä laskutettiin osissa valmistuneiden rakennusvaiheiden mukaan. Budjetin kanssa auttoi, että allekirjoitettuun sopimukseen oli tarkasti lueteltuna tarjouspyyntöön kirjaamamme toiveet. Näin tehtävät toteutukset ja niiden hinnat olivat kaikille selkeästi tiedossa.

Kerasan on yrityksenä sen kokoinen, että heidät saa tarvittaessa nopeasti kiinni ja kaikista projektiin liittyvistä asioista voidaan sopia tilanteen mukaan, jos jokin asia on epäselvä tai eteen tulee vaikka yllättäviä muuttujia. Jos joku työ ei käynyt suoraan ilmi piirustuksista, yhteyshenkilömme tai timpurit ottivat suoraan meihin yhteyttä ja kysyivät, miten haluamme sen tehtävän. Siitä täytyy antaa erityisesti plussaa”, Joni kehuu.

Hanna-Leena lisää, että Kerasanin osaaminen välittyi myös ulkopuolisille.

”Kävimme projektin aikana työmaalla aika usein, ja työntekijöiden ammattitaito tuli kyllä selväksi. Vierailimme tiluksilla iltasaikaan myös rakennusalan tuntevien tuttaviemme kanssa, ja kuulimme heiltäkin kehuja laadukkaasta ja siistin näköisestä työnjäljestä.”

Ei sieltä, mistä aita on matalin, vaan asiakkaan toiveet edellä

Räisäset peräänkuuluttavat Kerasanin asiakaspalvelun tasoa ja projektin toimivuutta kokonaisuudessaan.

”Toiveitamme kuunneltiin projektin aikana hienosti. Meilläkin oli vähän erikoisempia arkkitehdin suunnittelemia ideoita, kuten esimerkiksi keittiö- ja olohuonetilamme reilun viiden metrin korkuinen harjanmukainen sisäkatto sekä käyttöullakko. Tarjouspyyntövaiheessa aika monelta toimijalta tuli tällaisille toiveille kielteisiä vastauksia, kun taas Kerasanilta sanottiin heti, että kyllä se onnistuu. Kerasanille ratkaisuissa prioriteettina oli siis asiakkaan kannalta paras lopputulos eikä se, miten ne olisi helpoin toteuttaa. Kaikkiaan koko projekti onnistui ja sujui niin stressittömästi kuin talon rakentaminen vain voi sujua.”